7 miljard mensen. Feiten en verzinsels over de bevolkingsexplosie

zij-kant, Climaxi, Masereelfonds en Oikos nodigen je graag uit op de debatavonden ‘7 miljard mensen – Feiten en verzinsels over de bevolkingsexplosie’ in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Leuven. Op onze vraag werkte professor Jan Van Bavel daarvoor een voordracht uit waarin hij verklaart hoe we tot die 7 miljard mensen kwamen en welke scenario’s nu mogelijk zijn.

We hoorden er plots zoveel over, dat het leek alsof we de geboorte van de 7 miljardste aardbewoner zelf meemaakten. De feiten over de bevolkingsexplosie zijn er: het ongebreidelde beslag dat we leggen op onze aarde, op zuurstof, water, grondstoffen…en aan de andere kant de toenemende schaarste, hongersnood, te veel ondervoede kinderen, te weinig vrouwenrechten… Nu maken wij tijd om vragen te beantwoorden en toekomstscenario’s te bespreken. Professor Jan Van Bavel, socioloog en hoogleraar demografie aan VUB en KUL, toont in een heldere presentatie hoe het zover is kunnen komen en welke humane toekomstscenario’s we kunnen uittekenen om onze toekomst en die van onze kinderen te vrijwaren.

Je las het geboortekaartje van de 7 miljardste, zal jouw kleinkind de hand schudden van de 8 miljardste? En in welke wereld zal zij of hij dan leven?

Luister en ga mee in de discussie:

  • BRUSSEL – woensdag 1 februari 2012 om 20u: Elzenhof, Kroonlaan 12, 1050 Elsene
  • HASSELT – donderdag 2 februari 2012 om 20u: VOC, A. Rodenbachstraat 18, 3500 Hasselt
  • ANTWERPEN – woensdag 7 maart 2012 om 20u: Ecohuis, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout
  • GENT – maandag 12 maart 2012 om 20u: Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent
  • LEUVEN –  woensdag 28 maart 2012 om 20u: Damiaancentrum, Sint-Antoniusberg 5, 3000 Leuven

De samenwerking tussen zij-kant, Climaxi, Masereelfonds en Oikos wordt naargelang de locatie aangevuld door partners als Catapa, Diestse Vrijzinnigen, Eva-Vlaams Brabant, Grijze Geuzen, Hasseltse Vrijzinnige Humanisten, IMD-Limburg,  Linx+, Mo*,  Terra Reversa, Vormingplus  Oost-Brabant, Vrijzinnige Vrouwen Limburg en VOC.

Flyer_7 miljard mensen

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , .

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.