65 jaar vrouwenstemrecht

25 mei trekken we met z’n allen naar de stembus. Belgische vrouwen verwierven het recht om te stemmen erg laat, pas in 1948. Sindsdien nam het aantal vrouwelijke politici langzaamaan toe, al blijven we nog ver van een 50/50-evenwicht. Nochtans draagt een divers bestuur bij tot een evenwichtig beleid.

Om de aandacht te vestigen op dit onevenwicht ontwikkelde zij-kant de vorming ‘65 jaar vrouwenstemrecht’. In een verhelderende presentatie schetst nationaal secretaris van zij-kant Vera Claes de geschiedenis van het vrouwenstemrecht in België. Van suffragettes en dolle mina’s tot nationale stem-vrouw-campagnes. Aan de hand van verhalen, citaten, een leuke quiz en originele beeldfragmenten uit 1949 wordt elke deelnemer meegenomen in een boeiend verhaal dat tot op vandaag actueel is. Welke drempels houden vrouwen bijvoorbeeld vandaag nog tegen? En wat doen we daaraan?

zij-kant biedt de vorming in mei twee keer aan:

  • donderdag 8 mei om 20u bij Markant Scherpenheuvel (zaal ‘De Pelgrim’, Isabellaplein 15, Scherpenheuvel);
  • donderdag 15 mei van 12u30 tot 13u30 tijdens het gelijkekansenuurtje van de Provincie Vlaams-Brabant (auditorium Provinciehuis Leuven).

Beide vormingen staan open voor het brede publiek. Kom dus zeker langs als je meer wil weten over vrouwen en politiek.

Wil je deze vorming voor je eigen organisatie boeken? Contacteer ons dan via info@zij-kant.be.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.