125 jaar socialisme door vrouwenogen

debat_leuvenIn 2010 vieren we 125 jaar socialisme in Vlaanderen. Meteen ook de perfecte aanleiding om een blik te werpen op verleden, heden en toekomst van onze socialistische vrouwenbeweging. In dit kader organiseert zij-kant Leuven een rondleiding door de tentoonstelling ‘125 jaar socialisme’ vanuit vrouwenperspectief, een debat met Marleen Temmerman over de seksuele en reproductieve rechten van vrouwen en een vrouwenwandeling door Leuven.

125 JAAR SOCIALISTISCHE BEWEGING DOOR VROUWENOGEN
We kiezen voor een extra vrouwelijke focus tijdens deze themaweek van 125 jaar socialisme. Samen met Denise Vandevoort – schepen van de stad Leuven – en Karin Jiroflée – gedeputeerde van de provincie Vlaams-Brabant – wordt de tentoonstelling door een vrouwelijke bril bekeken. Deze leading ladies tonen de realisaties van meer dan een eeuw strijd en vooruitgang en tonen hoe relevant een hedendaagse vrouwenbeweging is. Een constante emancipatiestrijd is voor veel vrouwen nog dagelijkse kost.
Wat? Rondleiding tentoonstelling 125 jaar socialisme en stadswandeling door vrouwenogen in Leuven
Waar? Stedelijke Bibliotheek Tweebronnen en centrum Leuven
Wanneer? Zaterdag 2 oktober om 14u
Kostprijs? Gratis, inschrijven via 016 22 41 15

ZIJ-KANT IN DEBAT
Vrijdag 8 oktober organiseert zij-kant Leuven een interview met Marleen Temmerman. Aan de hand van door haarzelf gekozen beeldfragmenten wordt zij geïnterviewd door VRT-journaliste Inge Vrancken. De vragen betreffen de abortusproblematiek en de seksuele en reproductieve rechten van vrouwen. Marleen Temmerman illustreert vanuit haar jarenlange ervaring en onderzoek.
Waar? Stedelijke Bibliotheek Tweebronnen, Auditorium, 2de verdieping
Wanneer? Vrijdag 8 oktober om 20u
Kostprijs? Gratis

VROUWENWANDELING DOOR LEUVEN
zij-kant Leuven organiseert een stadswandeling en houdt halt bij plaatsen waar belangrijke momenten hebben plaatsgevonden voor de socialistische vrouwenbeweging.
Wat? Vrouwenwandeling door Leuven
Wanneer? Zaterdag 9 oktober, afspraak om 13u45 aan de pui van het stadhuis, vertrek om 14u stipt
Kostprijs? Gratis, inschrijven via 016 22 41 15 (maximum 25 deelnemers)

Geplaatst in Nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.