11 november Vrouwendag: Vrouwen zijn armoede moe

Het Vrouwen Overleg Komitee organiseert samen met lokale vrouwenorganisaties op 11 november 2014 de 43ste Vrouwendag in CC Het Bolwerk in Vilvoorde. Dit jaar draait alles rond het thema ‘Armoede moe’. Bezoekers kunnen rekenen op een afwisselend programma met lezingen, workshops en een muzikale afsluiter. Zoals elk jaar zullen ook de Ladies in Red (ABVV, FOS, VIVA-SVV en zij-kant) present zijn.

Tijdens de verschillende activiteiten onderzoeken feministische en vrouwenorganisaties hoe de maatschappelijke positie van vrouwen en mannen hun risico op armoede beïnvloedt en hoe het feminisme kan bijdragen tot een samenleving die niemand in de steek laat.

De Vrouwendag start om 11u met een lezing door Anna Coote van de Britse denktank New Economics Foundation. Zij zet haar visie voor een sociaal rechtvaardige en duurzame toekomst uiteen (met simultaanvertaling).

In de namiddag heb je de keuze tussen een interactief theater of workshops. Het theater van Sering vzw legt bloot hoe mensen uit verschillende culturen werkelijk over elkaar denken. Tijdens de workshops onderzoek je de rol van onderwijs en werk binnen emancipatie, schets je je ideale buurt of ontdek je projecten van vrouwen in het Zuiden. Uiteraard kan je ook dit keer kennismaken met verschillende vrouwenorganisaties, zoals de Ladies in Red (zij-kant, ABVV, FOS en VIVA-SVV), of bijpraten bij een hapje en een drankje.

De 43ste Vrouwendag eindigt met het debat ‘Armoede moe’ met diverse experts en een concert van Slongs Dievanongs.

 

Praktisch:

  • Wanneer? 11 november 2014, van 10u30 tot 19u
  • Waar? CC Het Bolwerk (Bolwerkstraat 17) in Vilvoorde
  • Prijs? 5€ (met korting) of 7€. Wie minstens 2u helpt tijdens de Vrouwendag, heeft recht op een gratis toegangsticket. Voel jij je geroepen? Stuur dan de ingevulde vrijwilligersfiche naar vok.svanhoyweghen@amazone.be.
  • Het VOK voorziet doorlopend opvang voor kinderen tussen 3 en 10 jaar.

Voor meer informatie over het programma, surf naar www.vrouwendag.be.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.