1 mei = 1 ZIJ

1 mei is een hoogdag voor iedereen die rood bloed door de aderen heeft stromen. Maar 1 mei is ook 1 ZIJ. Want vrouwen zijn broodnodig in de politiek. Ze kaarten nieuwe thema’s aan, leggen andere accenten en durven problemen vanuit een aparte invalshoek te bekijken. Zo wordt het beleid niet alleen veelzijdig, maar ook boeiender, creatiever, eerlijker, menselijker…en mooier.

Om het belang van vrouwen in de politiek te benadrukken, trekt zij-kant op dinsdag 1 mei naar de 1 mei-stoet in Antwerpen. Vanaf 10u vind je ons op de Bolivarplaats, waar we met flyers, spandoeken en heel veel enthousiasme onze nieuwe Stem Vrouw-campagne lanceren, in de aanloop naar de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.

Bij die verkiezingen staan, zoals de wet het voorschrijft, op alle kieslijsten evenveel vrouwelijke als mannelijke kandidaten. Bovendien zal je op de eerste twee plaatsen van elke lijst steeds een vrouw en een man terugvinden. Een mooi evenwicht, maar om dat door te trekken naar de nieuwe gemeenteraad en het provinciebestuur hebben we jouw stem nodig. Geef vrouwen bij de verkiezingen van 14 oktober 2012 de kans om het verschil te maken. Stem voor meerdere vrouwelijke kandidaten, want er is meer dan 1 ZIJ.

Benieuwd naar onze Stem Vrouw-campagne, ga dan naar www.stemvrouw.be. Je vindt er de wettelijke regelingen rond quota, argumenten om voor vrouwen te stemmen en een historisch overzicht van alle Stem Vrouw-campagnes sinds de jaren 1970. Bestel er meteen ook je Stem Vrouw-stickers of de handige ‘Stem Vrouw’-schoolkalender in kredietkaartformaat, met daarop alle vakantieperiodes vanaf het schooljaar 2011-2012 tot het schooljaar 2021-2022. Want schoolvakanties zijn belangrijk voor iedereen. Net als politiek. En gelijke kansen natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.