‘Eerste Hulp bij Feminisme’ van RoSa

Feministen zijn mannenhatende wijven met haar op hun benen en zonder gevoel voor humor… Toch? Met de vernieuwde website ‘Eerste Hulp bij Feminisme’ (EHBF) maakt RoSa Documentatiecentrum komaf met deze en andere clichés. De website informeert jongeren over gender, feminisme en gelijke kansen. Met een knipoog waar het kan, tegendraads waar het moet.

Hoe verschillend zijn meisjes en jongens en wat betekent dat allemaal?

Gender? Wat is dat voor een beest? En vooral: waarom kan het mij iets schelen? Vind het antwoord in ‘Boy versus Girl’. Nog steeds niet overtuigd? Dan is er de ‘Gendertirade voor non-believers’. The Battle of the Sexes, voor eens en altijd ontsluierd.

Feminisme, is dat niet al lang passé?

Hebben feministes nu echt hun BH’s verbrand? En mag een feminist ook sexy zijn? ‘Help! Feminisme’ ontwart feit en fabel. En hoe zit dat bij jou? Doe de test, bepaal je ‘Feministisch Intelligentie Quotiënt’ en verbaas jezelf!

Je wil iets doen, maar je weet niet wat?

Wat zijn de feministische thema’s van vandaag? Wat is het probleem? Hoe komt het? En vooral: wat kan ik zelf doen? ‘Do It Yourself’ biedt enkele vuistregels voor diy-feminisme.

EHBF is er voor jongeren, maar eigenlijk voor iedereen met lef. Meisje, jongen, jong, minder jong. Omdat we ervan overtuigd zijn dat er in iedereen een feminist schuilt. Eentje die het dankzij www.ehbf.be ook luidop durft te zeggen!

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.